Header One

 • Home
 • /
 • Тренировки по колоездене с карта MultiSport

ИНФОРМАЦИЯ

Всеки притежател на карта MultiSport (дете или възрастен) може да тренира при нас.

Колоезденето е един страхотен спорт с невероятни здравословни ползи. Той укрепва целия организъм както на малки, така и на големи. Оказва благоприятен ефект върху сърдечно–съдовата и кръвоносната система, с което улеснява намаляването на телесното тегло. Карането на колело дава на човек възможността да е сред природата и на чист въздух. Колоезденето е полезно занимание, защото намалява стреса, позволявайки на мозъка да се разтовари от ежедневните проблеми, подпомага и ускорява метаболизма.

НАСОЧЕНОСТ НА ТРЕНИРОВКИТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Тренировките за възрастни са със следната насоченост:

 • Тренировки с различна интензивност и натовареност
 • Възстановителни тренировки
 • Придобиване на основни умения
 • Усъвършенстване на уменията
 • Придобоване на знания и умения за избора на спортна екипировка и поддръжка на своя велосипед

НАСОЧЕНОСТ НА ТРЕНИРОВКИТЕ ЗА ДЕЦА

Заниманията за децаса със следната насоченост:

Ниво 1 е насочено за възраст над 3 години, които не могат да карат велосипед. То се фокусира върху грубите двигателни умения и баланса върху велосипеда. Участниците се учат как да се плъзгат, тръгват и да спират, да маневрират и да завиват. Основната цел е да се подобрят уменията при придвижване, тръгване и спиране, за да им даде възможност да карат сами безопасно и уверено след приключване на нивото.

Ниво 2 е насочено за възраст над 5 години, като продължава развиването на двигателните умения, баланса и координацията. В това ниво се доразвива и усъвършенства тръгването, спирането, маневрирането и завоите. Тук започва изучаването на правилната стойка при каране на велосипед, преминаването през различни препятствия и превключването на скоростите. Изкуството на карането на велосипед зависи от затвърждаване на умението за баланс и контрол, и обединяването на всички нови умения.

Ниво 3 е насочено за възраст над 8 години. И в това ниво продължава развиването на двигателните умения, както и усъвършенстването на уменията за тръгване, спиране, маневриране, завиване, преминаване през различни препятствия, превключване на скорости и други. Това ниво е предназначено за придобиване на умения за безопасно продвижване в градска среда. Изучават се задължителната екипировка, основната пътна маркировка, правилата за движение и правилната сигнализация.

Ниво 4 е насочено за възраст над 11 години. Основната цел на това ниво е опознаването на велосипеда и придобиване на основни умения за поддръжката и настрайката на своите велосипеди.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Продължителност на една тренировка - 60 минути.

Мястото се определя спрямо тренировката /Южен парк, Мотописта, Борисова градина/.

С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ!

ТАКСИ

*В тренировката не се включват екипировка /велосипед, каска/ , транспорт, застраховка, разходи от личен характер /храни и напитки/!

Цена за екипировка на човек /при необходимост/:

 • Велосипед и каска - 5.00 лв./ тренировка

Цена на транспорт в две посоки на човек /при необходимост/:

 • До 20 км. - 5.00 лв.
 • До 40 км. - 10.00 лв.

ТРЕНЬОРИ

Треньор: Йордан Нечев