Новина

  • Home
  • /
  • Сребърен медал в изкачването на стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“

Сребърен медал в изкачването на стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“

7 юни, 2016 / 0

На 05.06.2016 г. в гр. Шумен се проведе първото организирано състезание по Изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на българската държава“. Това стълбище е най-дългото в България, има 1438 стъпала, като са разпределени на дължина от 1070 м и имат 215 м. положителна денивелация.
В събитието участваха повче от 150 души, разделени в различни възрастови категории. В него взе участие и представител на отбора на Green way – Мария Василева, в категория „Жени 19-39 г.“ Тя се класира на почетното второ място при жените в нейната категория с време 10′:36″. Цялото класиране може да видите в страницата на организаторите на събитието – Велоклуб Илчов Баир.
 
Ето какво сподели и Мария няколко минути след като финишира:
Първо искам да изкажа адмирациите си към организаторите за добрата организация на състезанието. Много се радвам, че имах възможността да участвам в първото издание на това събитие. За мен стъпала и паметника са емблематични за града и шумналии трябва да се възползват от това уникално спортно съоръжение, което са стъпалата и паметника като туристическа забележителност.
От моята гледна точка състезанието мина много бързо, почти нямах време да си поема дъх, каза с усмивка Мария. Натоварването беше много интензивно и прогресивно се увеличаваше до последното стъпало, което нямах търпение да прекрача. Щастлива съм за класирането си дадох всичко от себе си, взех си някои бележки и догодина стремежа ми е да подобря времето си поне с минута. Това беше за мен една добра контрола и тренировка за Ride or Run Rilla.

New Form

[contact-form-7 404 "Not Found"]