Header One

  • Home
  • /
  • Начално обучение по колоездене за деца

Спортен клуб GREEN WAY предлага професионално НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ ЗА ДЕЦА.

Началното обучение се състои от структурирани учебни занимания, които помагат на децата да развиват двигателните умения – баланс, координация, заедно с необходимите знания, за да се направи плавен преход от велосипед с помощни колела или баланс-велосипед към велосипед с педали по безопасен, предизвикателен, но и забавен за децата начин.

Целта на обучението е да дава практически знания и да повишава уменията по колоездене на децата, да изгради култура за безопасно движение в градска среда и основни технически познания за велосипеда.

Началното обучение е курс състоящ се от 4 нива. Всяко ниво е съставено от отделни практични и теоретични занимания с продължителност от 40 до 90 минути, като в края на всяко ниво детето преминава през изпит и получава сертификат за завършено ниво на обучение. Курсовете на обучение са разработени по европейска методика от квалифицирани треньори по колоездене.

Обучението се провежда индивидуално или в малка група до 5 деца.

ГРАФИК на провеждане – с предварително записване. Не се колебайте да се свържете с нас!

 

НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ НАУЧИШ ДА КАРАШ КОЛЕЛО!

НИВО 1 „НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ КОЛЕЛО“

Ниво 1 е насочено за деца на възраст над 2 години, които все още не могат да карат велосипед, но искат. То се фокусира върху придобиване на грубите двигателни умения и баланса върху велосипеда. Участниците се учат как да се придвижват балансирайки, тръгват и да спират, да маневрират и да завиват.

Основната цел е да се подобрят уменията при придвижване, тръгване и спиране, за да им даде възможност да карат сами безопасно и уверено след приключване на нивото.

Запиши се сега!

НИВО 2 „ВРЕМЕ Е ЗА КОЛЕЛО С ПЕДАЛИ“

Ниво 2 е насочено за деца на възраст над 4 години, които имат придобити умения на баланс-велосипед или велисопед с помощни колела. Продължава развиването на двигателните умения, баланса и координацията. В Ниво 2 се доразвиват и усъвършенстват тръгването, спирането, маневрирането и завоите. Тук започва изучаването на правилната стойка при каране на велосипед и преминаването през малки препятствия.

Изкуството на карането на велосипед зависи от затвърждаване на умението за баланс и контрол, и обединяването на всички нови умения.

Запиши се сега!

НИВО 3 „БЕЗОПАСНО ПРИДВИЖВАНЕ В ГРАДСКА СРЕДА“

Ниво 3 е насочено към деца на възраст над 6 години. То е предназначено за придобиване на умения за безопасно придвижване в градска среда. Изучават се задължителната екипировка, основната пътна маркировка, правилата за движение и правилната сигнализация.

И в това ниво продължава развиването на двигателните умения на децата, както и усъвършенстването на уменията за тръгване, спиране, маневриране и завиване, правилната стойка при каране на велосипед и превключването на скоростите.

Запиши се сега!

НИВО 4 „ПОДДРЪЖКА И НАСТРОЙКА НА ВЕЛОСИПЕДА“

Ниво 4 е насочено за деца на възраст над 13 години. Основната цел на ниво 1 е опознаването на велосипеда и придобиване на основни умения за поддръжката, настройката и отстраняването на малки повреди на своя велосипед.

Запиши се сега!